Meer hinder vliegverkeer? Op 9 maart publieksbijeenkomst met de verkenner

De komende weken gaat het écht gebeuren: er komt schot in de besluitvorming over een nieuw luchthavenbesluit voor Rotterdam Airport.  Op vrijdag 24 februari maakt ‘verkenner’ Joost Schrijnen zijn advies bekend aan de wethouders van Schiedam, Rotterdam en Lansingerland en aan de gedeputeerde van de provincie. Ook zullen de antwoorden op de 350 vragen worden gepubliceerd (voor zover bekend).  Advies en antwoorden zijn dan ook te vinden op de website van de provincie.

Op 9 maart komt de heer Schrijnen naar Schiedam om tijdens een Stadserfbijeenkomst zijn advies toe te lichten aan alle geïnteresseerden. Hoe de avond er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Het advies van de verkenner is cruciaal voor de uitbreidingsplannen van het vliegveld. Want dan zal blijken of er sprake is van het door de staatssecretaris gevraagde regionale draagvlak.

 

Voor de inwoners van Schiedam bestaat bij het Stadserf nog de mogelijkheid vragen te stellen en een mening te geven. Ook is er nog de mogelijkheid de petitie van de BTV tegen het uitbreiden van het aantal vluchten te ondertekenen. Overigens is er door anderen ook een petitie gestart vóór uitbreiden van het aantal vluchten.

 

Na het Stadserf zal de gemeenteraad in april spreken over een brief die namens de drie gemeenten en de provincie zal worden gestuurd aan de staatssecretaris over de plannen van RTHA om 75% meer te gaan vliegen en daarover zal Schiedam in mei een beslissing nemen. In de brief kunnen ook wensen en ideeën vanuit Schiedam worden opgenomen. De definitieve brief aan de staatssecretaris zal dan rond 1 juli uit gaan.

(bewonersvereniging Spaland, 19 februari 2017)

 

Petitie tegen meer vluchten:

https://petities.nl/petitions/geen-uitbreiding-vliegveld-rotterdam-the-hague-airport?locale=nl

Petitie voor meer vluchten:

https://petities.nl/petitions/rotterdam-the-hague-airport-uitbreiden

Provincie en verkenner:

https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/luchtvaart/the-hague-airport/verkenner-rotterdam/

Foto's