Regio ziet meer vliegen RTHA niet zitten

 

Op vrijdag 24 februari presenteerde ‘verkenner’ Joost Schrijnen zijn bevindingen aan de wethouders van Schiedam, Rotterdam en Lansingerland en de gedeputeerde van Provincie Zuid-Holland. Zijn rondje langs vele belanghebbenden bij het eventueel uitbreiden van het aantal vluchten via Rotterdam Airport deed hem concluderen dat er in de regio géén draagvlak is voor de plannen van het vliegveld. Meer vliegen dan nu het geval is, moet in de toekomst wel mogelijk zijn, maar dat kan alleen maar als de ‘geluidsruimte’ niet wordt vergroot. Hij stelt voor om de helikopters voortaan niet meer vanaf RTHA te laten vliegen, maar elders (ten zuiden van Rotterdam) een helikopterhaven te bouwen. De vrijkomende geluidsruimte kan dan door het vliegveld gebruikt worden voor wat meer ‘vluchten met een zakelijk karakter’.

 

Schrijnen komt zijn advies op 9 maart om 20.00 uur toelichten in het stadhuis. Daarna zal de gemeenteraad er iets van moeten vinden: wil men het advies van Schrijnen overnemen, of stelt Schiedam aanvullende voorwaarden? Wat vinden wij als omwonenden er van? Willen wij traumavluchten inruilen voor lijnvluchten in de randen van de nacht? En hoe kan de communicatie met het vliegveld verbeterd worden?

 

Genoeg redenen om met elkaar en de gemeente in gesprek te blijven.

Kom naar het Stadserf (dat die avond hernoemd is tot “Airportplein”) op 9 maart a.s.

Meer info via:

https://schiedam.notubiz.nl/vergadering/388607/Airportplein%20Informatieavond%20over%20Rotterdam%20The%20Hague%20Airport%2009-03-2017

Foto's