Rotterdam The Hague Airport

De wijk Spaland ligt hemelsbreed drie kilometer verwijderd van Rotterdam The Hague Airport. Een groot aantal woningen ligt onder de landingsroute en de gehele wijk ligt binnen de geluidscontour waarbij overlast van landend en stijgend vliegverkeer te verwachten is. In De Spalander wordt regelmatig over de ontwikkelingen rond het vliegveld geschreven. Hieronder vindt u onder documenten onze artikelen sinds 2007.

Informatie over Rotterdam The Hague Airport kunt u ook vinden op de websites van:

1. De Commissie Regionaal Overleg: de officiële klankbordgroep met alle betrokkenen bij het vliegveld, o.a. de bewonersvertegenwoordiger uit Schiedam. Hierop is ook het vliegverkeer boven Schiedam real-time te zien.
https://www.cro-rotterdam.nl/

2. De Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast, een vereniging van omwonenden uit Rotterdam en omgeving die het vliegveld al jaren kritisch volgen. Op deze site zijn ook veel achtergonddocumenten over het vliegveld te vinden.
http://www.btv-rotterdam.nl/

3. Rotterdam The Hague Airport, inclusief een actueel overzicht van alle stijgende en landende vluchten en meer informatie over de plannen die het vliegveld heeft voor de komende jaren.
https://www.rotterdamthehagueairport.nl/

4. Provincie Zuid-Holland, met onder andere de informatie over de werkzaamheden van de verkenner die in 2016 werd aangesteld vanwege het te nemen luchthavenbesluit.
https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/luchtvaart/the-hague-airport/verkenner-rotterdam/

Foto's

Documenten

Laatste nieuws

Weer teveel lawaai van landende vliegtuigen

Weer teveel lawaai van landende vliegtuigen

Lees meer